«ДНР» допомогла РФ збільшити експорт молочної продукції в Україну

Читать на русском
За повідомленнями експертів, обсяги експорту молочної продукції з РФ в Україну за 2016 рік зросли в половину.
Молочна продукція РФ

Обсяги експорту молочної продукції з Росії в Україну в 2016 році в порівнянні з 2015 роком зросли в натуральному вираженні на 54% - до 42,4 тис.тонн.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на RNS.

Обсяги поставок молочної продукції з Росії в Україну в грошовому вираженні в 2016 році зросли на 51% - до $ 32,8 млн.

Дефіцит зовнішньої торгівлі в Україні скоротився майже вдвічіДефіцит зовнішньої торгівлі товарами в Україні за січень-лютий 2017 року склав 423,2 мільйони доларів і в 1,8 рази нижче дефіциту за аналогічний період минулого року.

«Експорт в Україну дуже специфічний, тому що це на 99% Луганська і Донецька області», - прокоментували зростання поставок на Україну в Infoline.

Українські аграрії наростили експорт до Китаю у 12 разівЕкспорт у Китай української аграрної продукції протягом останніх 5 років зріс у 12 разів — з 85,7 млн доларів в 2012 році, до 1024 млн доларів в 2016 р.

За інформацією, Україна в 2016 році посіла друге місце за обсягами імпорту російської молочної продукції в натуральному вираженні, обігнавши Білорусію. Експорт молочної продукції білорусам за підсумками минулого року скоротився на 18% в порівнянні з 2015 роком і склав 26,1 тис. Тонн.

Обсяги поставок молочної продукції з Росії в Казахстан, який є найбільшим імпортером по даному напрямку, також скоротилися в минулому році на 4% - до 67,5 тис.тонн.

Нагадаємо, що дефіцит зовнішньої торгівлі в Україні скоротився майже вдвічі.

Зазначимо також, що Україна планує збільшити експорт борошна.

А 17 січня 2017 року народний депутат України Сергій Рибалка запевнив, що «радикальна» фракція у парламенті не дозволить скасувати мораторій на експорт лісу-кругляку. Побачимо, чи вдасться політику виконати свою обіцянку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: