Україна планує збільшити експорт борошна

Читать на русском
У поточному маркетинговому році, Україна планує збільшити експорт борошна в зв'язку зі скороченням кількості населення.
Експорт борошна

Експорт борошна з України в 2016/2017 маркетинговому році (МР, липень-червень) може вирости в середньому на 20%, до 380-390 тис. тонн.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Інтерфакс-Україна».

«Якщо КНДР не закриється в зв'язку з геополітичною ситуацією в світі, то думаю, що 380-390 тис. тонн ми зможемо експортувати, що майже на 20% більше минулого року», - сказав директор асоціації «Борошномели України» Родіон Рибчинський.

Рівень життя в ОРДЛО й на неокупованій території: порівняння заробітків і цінЗарплати і пенсії в окупованих районах Донецької й Луганської областей суттєво нижчі, ніж на підконтрольній українському уряду території, а ціни – навпаки вищі.

За його словами, зростання експорту пов'язане з падінням попиту на борошно на внутрішньому ринку через скорочення населення і загальною економічною ситуацією.

«Українським підприємствам-переробникам доводиться шукати покупців своєї продукції за кордоном», - прокоментував Рибчинський.

У свою чергу, президент «Української зернової асоціації» Микола Горбачов заявив, що експорт зерна з України в 2016/2017 МР може скласти від 40 до 45 млн тонн в залежності від погодних умов в травні.

За даними Міністерства аграрної політики і продовольства, Україна з початку 2016/2017 МР і станом на 26 квітня експортувала 36,45 млн тонн зерна і 302,7 тис. тонн борошна.

Нагадаємо, що в першому кварталі 2017 року Україна повністю вичерпала річну квоту на безмитний експорт до Євросоюзу 6 категорій товарів.

Відмітимо, що Україна збільшила обсяг поставок ячменю до Йорданії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: