Названі продукти, які Україна не зможе експортувати в ЄС до кінця року

Читать на русском
У першому кварталі цього року Україна повністю вичерпала річну квоту на безмитний експорт в країни Євросоюзу шести категорій товарів.

У першому кварталі 2017 року Україна повністю вичерпала річну квоту на безмитний експорт до Євросоюзу 6 категорій товарів.

Про це повідомляє прес-центр Українського клубу аграрного бізнесу, передає «Слово і Діло».

Податки, мита та прибуток: бюджетно-податкові зміни. Оцінка експертаЕксперт розповів, як вплинуть зміни до Податкового, Митного та Бюджетного кодексів на економічну ситуацію та бізнес-клімат.

Аналітики повідомляють, що Україна більше не може експортувати в Євросоюз мед, цукор, крупи та борошно, оброблені томати, виноградний і яблучний сік, кукурудзу.

Угода між ЄС та Україною про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі вступила в силу з 1 січня 2016 року.

Документ є частиною угоди про асоціацію ЄС і України.

В рамках ЗВТ ЄС запровадив для України тарифні квоти на 36 видів продуктів, які Україна може продавати без мит тільки в обмежених обсягах. Після того, як квота вичерпується, запроваджуються ввізні мита.

Станом на початок квітня повністю використана і піврічна квота на безмитний експорт вершкового масла і квота на другий квартал м'яса птиці.

На 86% використана квота на експорт пшениці і 74% на солод і клейковину.

У свою чергу, країни ЄС повністю використали квоту на безмитний експорт в Україну тільки м'яса птиці і напівфабрикатів. Квота на безмитний експорт свинини в Україну закрита на 5,2%; цукру - на 0,51%.

Раніше Україна запровадила нові антидемпінгові мита на російський імпорт.

Нагадаємо, для аграріїв в Україні планують запустити мобільний додаток.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: