Порошенко привітав українців з Днем пам'яті і примирення

Читать на русском
Порошенко підкреслив особливий внесок українців у перемогу антигітлерівської коаліції у другій світовій війні.
Петро Порошенко

Під час відкриття фотовиставки «Четверте покоління» Президент України Петро Порошенко привітав українських захисників з Днем пам'яті і примирення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

Порошенко підкреслив особливий внесок українців у перемогу антигітлерівської коаліції у другій світовій війні.

«Дорогі захисники української держави! Шановні українці! Сьогодні Україна відзначає День пам'яті і примирення. Відзначає його разом з усією Європою. Маючи на це повне право. Безумовним є подвиг українського народу і наш великий внесок у перемогу антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні», - сказав президент.

Дні пам'яті або перемоги? Коли в світі відзначають річницю закінчення Другої світової війни8 травня в Україні відзначають День пам'яті і примирення: «Слово і Діло» підготувало інфографіку, коли в світі згадують річницю закінчення Другої світової війни.

Також Порошенко висловив глибоку повагу і шану всім борцям проти нацизму.

«Я висловлюю нашу глибоку вдячність і повагу всім борцям проти нацизму. Низький уклін вам, за ваш подвиг, за вашу перемогу, дорогі наші ветерани! Коли наші діди і прадіди в 1944 і 1945 роках наступали на Берлін, вони тоді й гадки не мали, і в найстрашніших снах не могли уявити, що через 70 років своє військо в Україну надішле Москва і холоднокровно буде вбивати їхніх онуків і правнуків», - додав президент.

Нагадаємо, сьогодні, 8 травня, в Україні відзначають День пам'яті і примирення.

Раніше Порошенко привітав Еммануеля Макрона з перемогою на президентських виборах у Франції і висловив надію на активізацію «Нормандського формату».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: