Вибори у Франції: Ле Пен визнала поразку, а Порошенко привітав Макрона

Читать на русском
Кандидат на посаду президента Франції від партії «Національний фронт» Марін Ле Пен офіційно оголосила, що визнає свою поразку.

Кандидат на посаду президента Франції від партії «Національний фронт» Марін Ле Пен офіційно оголосила, що визнає свою поразку.

Про це повідомляє видання Le Figaro в неділю, 7 травня, пише «Слово і Діло».

«Бажаю йому успіху в боротьбі з величезними викликами, які чекають його» - сказала Ле Пен, додавши, що вже привітала кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона.

Ле Пен також закликала до нової політичної боротьби, яка розгорнеться за місця в парламенті. Вибори повинні пройти в червні.

Президент України Петро Порошенко вже привітав Макрона і висловив надію на активізацію «Нормандського формату».

«Щиро вітаю Еммануеля Макрона з видатною перемогою! Солідний кредит довіри французького народу в єдину Європу», - написав Порошенко в Twitter.

Він також додав, що Україна розраховує «на амбітну співпрацю з Францією і активізацію нормандського формату».

Раніше у Франції були оприлюднені дані екзит-полів згідно з якими, у другому турі президентських виборів з результатом від 61,5 до 64% ​​центрист перемагає Еммануель Макрон.

Нагадаємо, у Франції в неділю відбувся другий тур виборів президента країни. На пост глави держави претендують лідер руху «Вперед!» Еммануель Макрон і кандидат від партії «Національний фронт» Марін Ле Пен.

Раніше ЗМІ повідомили про перемогу Макрона в заморських французьких територіях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: