Порошенко спростив умови для будівельного бізнесу

Читать на русском
Президент Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності».

Президент Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо поліпшення умов ведення будівельної діяльності».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу українського президента.

Як заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, документ, розроблений Мінрегіоном і оцінений міжнародними інститутами BRDO і World Banк, спрощує умови ведення будівельної діяльності, прибирає перешкоди розвитку бізнесу і усуває корупційні ризики.

«Скасовано зайву процедуру отримання будівельниками технічних умов від ДержНС з пожежної безпеки на будівництва. Тепер ці вимоги будуть виходити разом з архітектурно-будівельними вимогами. А це зменшує додаткові походи будівельників до чиновників і усуває корупційну складову», - зазначив Зубко.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів заявив, що Україна у 2017 році підніметься на 15-20 позицій у рейтингу Doing BusinessСказано 27 грудня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

За його словами, ці зміни «дають можливість Україні піднятися в світовому рейтингу Doing Business за позицією «легкість в отриманні дозволів на будівництво» вже за результатами 2017 року».

Нагадаємо, рейтинг України Doing Business повернувся до позначки 80 після коригування показника 2016 року.

Раніше перший-віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів розповів, коли Україна увійде в топ-50 Doing Business.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: