Німеччина назвала Росію відповідальною за виконання «сирійських» угод

Читать на русском
Росія зобов'язана зробити так, щоб сирійський режим не повів себе так відносно домовленостей, як робив це в минулому.
Офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт

Берлін вітає кроки, спрямовані на зниження напруженості в Сирії, але не поспішає з висновками щодо досягнутих в Астані цього тижня домовленостей.

Про це заявив офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт, передає «Слово і Діло».

«Федеральний уряд вітає будь-які ініціативи, які можуть вести до деескалації, до зниження рівня насильства в Сирії і надання доступу гуманітарної допомоги», - сказав Зайберт.

Застосована у Сирії хімічна зброя могла бути радянського виробництва – HRWHRW стверджує, що з грудня 2016 року сирійська армія щонайменше чотири рази використовувала авіабомби з отруйними речовинами.

До того ж він зауважив, що хоча створення зон деескалації може бути кроком у правильному напрямку, все буде залежати від того, чи буде ця домовленість втілена в життя.

«Тут ми бачимо особливу відповідальність Росії. Росія зобов'язана зробити так, щоб сирійський режим не повів себе так відносно домовленостей, як робив це в минулому», - заявив Зайберт.

Позитив у Берліні вбачають у тому, що у зустрічі в Астані взяв участь представник США.

Нагадаємо, 3 травня у столиці Казахстану пройшла зустріч представників Ірану, Росії і Туреччини в сирійському конфлікті, на яку був запрошений також представник США. За підсумками, згідно із повідомленнями ЗМІ, був ухвалений меморандум про так звані зони врегулювання конфлікту і зниження напруженості в Ідлібі, Хомсі, Східній Гуті і на півдні Сирії.

Зазначимо, у Німеччині не вважають, що долю Сирії можуть вирішити три держави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: