В Астані відбудеться Міжнародна зустріч щодо Сирії

Читать на русском
У столиці Казахстану Астані пройде четвертий раунд Міжнародної зустрічі щодо Сирії з початку року.
Зустріч по Сирії

В Астані сьогодні 3 травня відбудеться зустріч щодо Сирії. Це вже четвертий раунд Міжнародної зустрічі щодо Сирії з початку року.

Про це повідомляє МЗС Казахстану, пише «Слово і Діло».

Переговори пройдуть 3 і 4 травня. У них візьмуть участь делегації країн-гарантів перемир'я в Сирії. Делегацію Росії очолює спеціальний представник президента Росії з сирійського врегулювання Олександр Лаврентьєв, Туреччини - заступник міністра закордонних справ Туреччини по Близькому Сходу і Африці Седат Онал, Ірану - заступник міністра закордонних справ Ірану у справах арабо-африканських країн Хоссейн Джабер Ансарі.

Україна очима США: якою мірою Тіллерсон насправді міряє війну на ДонбасіДиректор військових програм Центру Разумкова оцінив позицію США відносно конфлікту в Україні.

Делегацію уряду Сирії очолює Башар Джаафарі, постійний представник Сирії при ООН, а делегацію сирійської опозиції очолює Мохаммад Аллуш, глава організації «Джейш аль-Іслам».

Крім того, у зустрічі візьмуть участь спеціальний посланник Генерального секретаря ООН з питань Сирії Стаффан Де Містура і радник міністра закордонних справ Йорданії з політичних питань Науаф Уасфі Тель.

Вперше в якості голови делегації США очікується участь у зустрічі помічника Державного секретаря США у справах Близького Сходу Стюарта Джонса.

«3 і 4 травня в закритому форматі пройдуть двосторонні переговори між учасниками зустрічі. На 4 травня на другу половину дня заплановано пленарне засідання і підсумкова прес-конференція», - повідомили в МЗС Казахстану.

Нагадаємо, що у провінції Ідліб у Сирії могли бути використані авіабомби з зарином радянського виробництва, призначені для проведення хімічних атак.

Раніше МЗС Франції оприлюднило докази причетності сирійських урядових військ президента Башара Асада до хімічної атаки у провінції Ідліб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: