Суд дав СБУ доступ до телефонних переговорів ватажка «ДНР» Захарченка

Читать на русском
Шевченківський райсуд Києва надав Службі безпеки України доступ до мобільних переговорів ватажка так званої ДНР Олександра Захарченка.
фото: censor.net.ua

Шевченківський райсуд Києва надав Службі безпеки України доступ до мобільних переговорів ватажка так званої «ДНР» Олександра Захарченка.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

СБУ отримає доступ до переговорів проросійського терориста починаючи з 1 березня 2014 року. Слідчі СБУ встановили, що починаючи з 2014 року і до цього Захарченко користується номером одного з українських мобільних операторів.

Згідно з рішенням суду, слідчі отримають доступ до речей і документів, які містять інформацію про дату, час і тривалості вхідних і вихідних телефонних з'єднань, з посиланням на ретранслятор і прив'язку до базових станцій, а також їх адреси. Крім того, у співробітників СБУ буде доступ до адрес місцезнаходження Захарченко в момент кожного вхідного і вихідного телефонного з'єднання з 1 березня 2014 року по 30 березня 2017 року. Також слідчі отримають доступ до SMS-повідомленнями терориста, інформації про GPRS-трафіку і приналежності номера конкретній особі (в тому випадку, якщо абонент є контрактним) за номером телефону Захарченка.

Нагадаємо, 15 квітня ватажок самопроголошеної «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що готовий зустрітися з Президентом Петром Порошенко.

1 березня в СБУ розповіли, що перехопили розмову Захарченко, в якому були озвучені плани з передачі захоплених українських підприємств втікачу Сергія Курченка, який був одним з «гаманців Януковича».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: