В Інституті нацпам'яті розповіли про заходи в День пам'яті і примирення

Читать на русском
Команда істориків мовою фактів розповість про збройну боротьбу УПА проти нацистської Німеччини, тодішню інформаційну війну і бандерівців - в'язнів концтаборів.

В Українському інституті національної пам'яті розповіли про урочисті заходи до Дня пам'яті та примирення 8 травня.

Про це повідомляє прес-служба інституту, передає «Слово і Діло».

О 12:00 біля Національного музею історії України (вул. Володимирська, 2) відкриється фотодокументальна виставка про внесок українських повстанців у перемогу над нацизмом «УПА - відповідь непокірного народу».

Команда істориків, мовою фактів, розсекречених документів та унікальних фотографій розповість про витоки і результати збройної боротьби УПА проти нацистської Німеччини, тодішньої інформаційної війни і бандерівців - в'язнів концтаборів.

О 23:01 традиційно відбудеться акція «Перша хвилина миру», адже саме в цей час у Європі вогонь припинився після капітуляції Німеччини.

Крім того, інститут нацпам'яті просить українців у ці дні доповнити свій одяг червоним маком - символом пам'яті майже 8 млн загиблих співвітчизників і 65 млн убитих у Другій світовій війні по всьому світу.

Раніше повідомлялося, що Нацполіція і СБУ вживають всіх необхідних заходів для того, щоб запобігти провокаціям і спробам розхитати ситуацію в країні 8 і 9 травня.

На Донбасі бойовики зганяють жителів на святкування 9 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: