Американські конгресмени проголосували за скасування Obamacare

Читать на русском
Дональд Трамп упевнений, що скасування медичної реформи колишнього президента США Барака Обами підтримають в Сенаті.

Дональд Трамп упевнений, що скасування медичної реформи колишнього президента США Барака Обами підтримають в Сенаті.

Палата представників Конгресу США проголосувала за скасування ключовий реформи президента Барака Обами в галузі охорони здоров'я та заміну її новою програмою.

Про це передає «Слово і Діло» з посиланням на Realist.

Відзначається, що рішення підтримали 217 депутатів - всього на один голос більше мінімального числа, яке було потрібно для проходження законопроекту.

Президент США Дональд Трамп висловив упевненість, що це рішення підтримає Сенат і охарактеризував як «катастрофічну» реформу, проведену попередньою адміністрацією.

«Ми проведемо це через Сенат, я дуже впевнений в цьому», - заявив він.

Нова програма покликана збільшити конкуренцію на ринку охорони здоров'я і знизити ціни, які в США залишаються рекордно високими в світовому масштабі.

Республіканці стверджують, що реформа Обами (відома як Obamacare) не досягнула цілей і лише скоротила доступ до охорони здоров'я. Демократи впевнені, що програма запропонована республіканцями призведе до втрати робочих місць і скорочення медичного обслуговування для малозабезпечених і середнього класу, збільшивши пільги для багатих.

Раніше в Конгресі США зняли з голосування закон про скасування Obamacare, а Трамп заявив про другу спробу скасувати Obamacare.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: