У Конгресі США зняли з голосування закон про скасування Obamacare

Читать на русском
У Конгресі США відкликали з голосування законопроект про систему медстрахування, яка повинна була замінити собою прийняту за Барака Обами систему медичного страхування.
LiberalAmerica.org

У Конгресі США відкликали з голосування законопроект про систему медстрахування, яка повинна була замінити собою прийняту за Барака Обами систему медичного страхування.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на СNN.

Проти законопроекту виступила частина республіканців-консерваторів, і ще до голосування стало ясно, що законопроект не набирає необхідних для його прийняття 215 голосів.

Зняття проекту з голосування можна вважати поразкою президента США Дональда Трампа, обіцянка якого скасувати Obamacare була одним з важливих пунктів його виборчої програми.

За даними американських ЗМІ, Трамп особисто намагався переконати противників законопроекту серед республіканців проголосувати за нього.

Після зняття проекту з голосування він виступив зі звинуваченнями на адресу конгресменів-демократів і пообіцяв, що дасть Obamacare «вибухнути».

«У нас немає підтримки демократів. У нас немає голосів від демократів. Вони не збираються дати нам жодного голосу, так що це дуже, дуже складно зробити», – сказав Трамп.

Нагадаємо, в Федеральному бюро розслідувань США заявили, що мають у своєму розпорядженні дані про те, що помічники з команди Дональда Трампа контактували з високопоставленими чиновниками з РФ з метою публікації матеріалів, спрямованих проти його конкурентки на виборах Хілларі Клінтон.

25 травня президент США візьме участь у саміті НАТО, який відбудеться в Брюсселі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: