ГПУ повідомила про підозру ще одному чиновнику часів Януковича

Читать на русском
У Генеральній прокуратурі України направили повідомлення про підозру колишньому першому віце-прем'єр-міністру Сергію Арбузову.

Слідчі Генеральної прокуратури України повідомили про підозру в розтраті, заволодінні або присвоєнні державного майна колишньому першому віце-прем'єр-міністру Сергію Арбузову.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-служби Генпрокуратури.

«У кримінальному провадженні складено та у передбачений законом спосіб направлено повідомлення про підозру колишньому Першому віце-прем’єр-міністру Сергію Арбузову у вчиненні незаконного фінансування упродовж 2012 – 2013 років створення ТМСП за рахунок коштів Державного бюджету України в сумі 220 млн грн за ч.5 ст.27 ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України», – йдеться в повідомленні.

За інформацією ГПУ, кримінальне провадження було порушено за фактами невиконання покупцем пакету акцій ВАТ «Укртелеком» – ТОВ «ЄСУ» умов приватизації щодо створення виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення (далі – ТМСП), незаконного фінансування упродовж 2012–2013 років створення ТМСП за рахунок коштів Державного бюджету України та приватизації 92% державного пакета акцій ВАТ «Укртелеком» за заниженою вартістю.

Наразі вирішується питання про оголошення Арбузова в міжнародний розшук і обрання йому судом запобіжного заходу.

Нагадаємо, ГПУ назвала чиновників, яких допитають у справі про держзраду екс-президента Януковича.

Раніше прокурори ГПУ заявили, что вимагатимуть довічного ув'язнення Януковича.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: