Звинувачення вимагатиме довічного ув'язнення Януковича

Читать на русском
Звинувачення попросить суд призначити обвинуваченому в державній зраді екс-президенту Віктору Януковичу найвищу міру покарання у вигляді довічного ув'язнення, якщо він не визнає свою провину.
фото: hromadskeradio.org

Звинувачення попросить суд призначити обвинуваченому в державній зраді екс-президенту Віктору Януковичу найвищу міру покарання у вигляді довічного ув'язнення, якщо він не визнає свою провину.

Про це на брифінгу заявив прокурор військової прокуратури Руслан Кравченко, повідомляє «Слово і Діло».

Він зазначив, що оскільки Янукович не визнає своєї провини в справі про державну зраду, звинувачення попросить суд призначити йому вищу міру покарання за цей злочин – довічне ув'язнення.

«Ми будемо клопотати про довічне позбавлення волі», – підкреслив Кравченко.

При цьому він додав, що захист Януковича робить все для затягування судового розгляду, але в прокуратурі готові до такого розвитку подій.

«Ми очікуємо, що від сторони захисту надаватиметься ряд клопотань на затягування процесу, але на це ми готові», – сказав він.

Також він повідомив, що прокуратура готова надати суду більше сотні свідків звинувачення, і відкрила захисту матеріали досудового слідства.

«Під час досудового розслідування сторона захисту не відкрила жодного матеріалу. Ми відкрили їм всі наявні матеріали, як це передбачає Закон. Формально в сторони захисту немає ніяких фактів і ніяких свідків... Ми допитали і плануємо допитати понад сто свідків», – додав Кравченко.

Нагадаємо, 4 травня Оболонський районний суд Києва відмовив захисту Януковича в перенесенні засідання у справі про державну зраду до винесення рішення апеляційного суду про зміну підсудності даної справи, однак частково задовольнив клопотання адвокатів про участь Януковича в суді методом відео-конференції та переніс засідання на 18 травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: