У Генпрокуратурі пояснили, чому Інтерпол скасував розшук Януковича

Читать на русском
Інтерпол припинив розшук екс-президента Віктора Януковича через недоліки українського законодавства в частині обрання запобіжного заходу підозрюваному.
фото: РБК-Україна

Інтерпол припинив розшук екс-президента Віктора Януковича через недоліки українського законодавства в частині обрання запобіжного заходу підозрюваному.

Про це заявив заступник генпрокурора Євген Єнін, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку в Facebook Лариси Сарган, секретаря генпрокурора Юрія Луценка.

«Останні рішення Інтерполу про зняття з міжнародного розшуку представників режиму Януковича пов'язані, перш за все, з недосконалістю кримінально-процесуального законодавства України в частині обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою», – розповів Єнін.

Він зазначив, що Інтерпол не вважає постанову судів про дозвіл на затримання і привід до суду для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу (утримання під вартою) постановою про утримання підозрюваного або обвинуваченого під вартою.

«Відповідно, згідно з правилами Інтерполу, особа, щодо якої не обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, не може бути оголошена в міжнародний розшук. Окремі районні суди Києва відмовляються виносити постанови про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без участі підозрюваного», – підкреслив Єнін.

При цьому він додав, що рішення Інтерполу «не мають ніякого значення» для суду над Януковичем за звинуваченням у державній зраді.

Нагадаємо, в ГПУ оскаржать рішення Інтерполу про зняття Януковича з міжнародного розшуку.

3 травня стало відомо, що Інтерпол скасував розшук екс-президента Віктора Януковича та його сина Олександра.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: