Реєстр військовозобов'язаних запускають у тестовому режимі

Читать на русском
Реєстр міститиме дані про придатних і непридатних до військової служби громадян України віком від 18 до 60 років.

У травні електронний реєстр військовозобов'язаних українців починає роботу в тестовому режимі.

Про це повідомив спікер Міністерства оборони України Максим Праута на брифінгу в Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Цього місяця в декількох військових комісаріатах України починається експеримент з впровадження електронного реєстру військовозобов'язаних, в ході якого відбудеться тестування системи електронного обліку громадян. Робота реєстру в тестовому режимі дозволить на ранніх етапах експлуатації виявити можливі недоліки в програмі і виправити їх до масового впровадження електронної системи обліку в 2019 році», - сказав він.

Праута зазначив, що за основу єдиного реєстру військовозобов'язаних взяті інформаційні бази даних єдиного реєстру виборців і Державної фіскальної служби України.

Реєстр міститиме дані про придатних і непридатних до військової служби громадян України віком від 18 до 60 років, а також постійно оновлювану базу даних призовників, військовозобов'язаних і офіцерів.

«Доступ до формування реєстру будуть мати тільки відповідні посадові особи за допомогою спеціальних електронних ключів», - підкреслив він.

Нагадаємо, 14 квітня президент України Петро Порошенко підписав закон «Про Єдиний державний реєстр військовозобов'язаних».

Також зазначимо, Міністерство оборони України ініціювало введення нових військових звань.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: