У Міноборони не виключають нову хвилю ескалації на Донбасі

Читать на русском
Заступник голови Міноборони України заявив про готовність збройних сил країни виконувати завдання у разі оголошення воєнного стану.

У разі оголошення воєнного стану ЗСУ готові виконувати завдання керівництва держави.

Про це під час Міжнародної конференції з безпеки заявив заступник міністра оборони України Ігор Павловський, передає «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє повернути Донбас протягом рокуСказано 10 березня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«На сьогодні у разі розвитку конфлікту на сході України, в разі введення воєнного стану, ВСУ, підтягнувши підготовлений резерв, повністю в змозі виконати вимоги керівництва держави в частині підтягування і розгортання для повного застосування. Тут проблем немає», - зазначив Павловський.

Він також додав, що підготувати і реформувати армію за останні три роки в умовах конфлікту вдалося завдяки Мінськими угодами.

«Завдяки тому, що є Мінський формат, у нас є низька інтенсивність конфлікту на Сході країни. Це дає можливість виконувати ряд завдань: переводити армію на професійну основу, озброювати, формувати нові структурні види, зокрема ССО», - сказав Павловський.

За його словами, на Донбасі не виключена нова ескалація.

Раніше політолог розповів «Слову і Ділу» про наслідки і можливі дії РФ на Донбасі у зв'язку з припиненням поставок електрики в ОРЛО.

Нагадаємо, завтра ЗСУ проведуть навчання поблизу окупованого Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: