Міноборони ініціює запровадження нових військових звань

Читать на русском
Відомство розробило законопроект про мобілізацію, яким передбачено запровадження нових підстав для надання військовозобов'язаним відстрочки від призову.

Міністерство оборони України ініціює запровадження нових військових звань.

Про це заявив речник Міноборони Максим Праута, передає «Слово і Діло».

Зокрема, Праута зазначив, що зараз на розгляді в Адміністрації Президента, Верховній Раді, секретаріаті Кабінету міністрів знаходяться 22 проекти нормативно-правових актів, розроблених Міноборони.

«Це проект закону України про внесення змін до деяких законів України щодо військових звань військовослужбовців, який передбачає введення нових військових звань сержантського і старшинського складу Збройних сил, підвищення його ролі в навчанні, вихованні підготовки особового складу, виконання завдань за призначенням», - уточнив він.

Також Праута сказав, що Міноборони розробило законопроект про мобілізацію, яким, зокрема, передбачено запровадження нових підстав для надання військовозобов'язаним відстрочки від призову.

Як повідомлялося, раніше у Міноборони зазначили, що допускають проведення нової хвилі мобілізації у разі відкритої агресії проти України.

Зазначимо, за час АТО Міноборони виплатило військовим 153 мільйони гривень.

Нагадаємо, раніше Міноборони закликало військових пенсіонерів повернутися на службу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: