У Бахчисараї обшукують будинки кримських татар, є затримані і постраждалі

Читать на русском
Озброєні російські силовики увірвалися до будинків Сейдамета Мустафаєва і Ризи Муждабаева. Один кримський татарин після застосування силовиками кийків втратив свідомість. Очевидці говорять про постріли.
У Бахчисараї обшукують будинки кримських татар

У окупованому Росією Бахчисараї силовики знову проводять обшуки в будинках кримських татар. Як мінімум одну людину було побито силовиками, трьох затримано.

Про це пише у Facebook журналіст Шевкет Наматуллаев, передає «Слово і Діло».

«Ранок кримських татар у Бахчисараї знову почався з обшуків. Озброєні російські силовики увірвалися до будинків Сейдамета Мустафаєва і Ризи Муждабаева, які проживають у 6 і 7 мікрорайонах. Сусідам силовики мету свого такого раннього візиту не пояснюють. Дороги заблоковані ДПСниками, швидше за все, щоб люди не приїжджали і не приходили підтримати хлопців. А тих, хто все ж прийде, можуть затримати за непокору «законній» вимозі поліцаїв», - йдеться в повідомленні.

Мустафа ДжемілєвНародний депутат України
Джемілєв пообіцяв домогтись скасування статусу нерезидентів для переселенців з КримуСказано 13 липня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Пізніше він написав про те, що силовики застосували кийки. Один кримський татарин після побиття втратив свідомість. Очевидці говорять про постріли.

Трьох кримських татар, які прийшли підтримати обшукуваних, затримали і відвезли, засунувши в автозак, швидше за все в місцеве відділення поліції.

«На місце проведення обшуку разом з ОМОН підтягнули і сили Росгвардії. У Криму російські силовики таке раніше не практикували», - зазначив Наматуллаев.

Нагадаємо, раніше в аннексованному Росією Криму був затриманий адвокат Еміль Кубердинов.

Народний депутат України та лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв вважає, що Російська Федерація має намір очистити Крим від кримських татар.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: