У Києво-Печерській лаврі знайшли давньоєгипетську мумію

Читать на русском
Згодом стало відомо, що мова йде навіть про кілька надзвичайно цікавих експонатів, які потрапили в Київ ще на межі ХІХ-ХХ століть.

Під час звірки фондів у Києво-Печерському історико-культурному заповіднику знайшли давньоєгипетську мумію.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури, передає «Слово і Діло».

«На початку 2017 року, під час звірки фондів Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, заступник генерального директора археолог Сергій Пивоваров виявив справжню давньоєгипетську мумію», - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в Мінкульті, згодом стало відомо, що мова йде навіть про кілька надзвичайно цікавих експонатів, які потрапили в Київ ще на межі ХІХ-ХХ століть. Як з'ясувалося, спочатку вони зберігались у Церковно-археологічному музеї, пізніше перебували в Музеї атеїзму, який тоді містився в Києво-Печерський Лаврі.

Кілька десятків років ці унікальні предмети забутими перебували у фондосховище і лише тепер були знайдені. Зараз колекція старожитностей Стародавнього Єгипту складається з двох мумій, двох розписаних саркофагів і декількох канопов (грец. Κάνωβος лат. Canopus – поховальних судин внутрішніх органів).

Колекцію старожитностей Стародавнього Єгипту і останні знахідки покажуть 5 травня 2017 р. о 11-00 в Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику.

Раніше в Києві були припинені розкопки давньої вулиці на Подолі часів Київської Русі з-за нестачі грошей.

Також зазначимо, що Міністерство закордонних справ України направило ноту протесту в МЗС РФ з приводу наміри РПЦ відібрати частину заповідника «Херсонес Таврійський» в окупованому Росією Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: