МЗС висловило протест у зв'язку з посяганнями РФ на заповідник Херсонес Таврійський

Читать на русском
МЗС України висловило протест Росії в зв'язку з посяганням РПЦ на український об'єкт Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО Стародавнє місто Херсонес Таврійський та його хора.

Міністерство закордонних справ України направило ноту протесту до МЗС РФ через намір РПЦ забрати частину заповідника «Херсонес Таврійський» в окупованому Росією Криму.

Про це повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства, передає «Слово і Діло».

«У зв'язку з анонсованими намірами Кримської та Сімферопольської єпархії РПЦ забрати в церковну власність частину будівель українського об'єкту «Стародавнє місто Херсонес Таврійський та його хора», внесеного до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, МЗС України направило ноту протесту МЗС РФ», – йдеться в повідомленні.

ЮНЕСКО включило плов до списку всесвітньої спадщиниЮНЕСКО визнала узбецький і таджицький плов об'єктами нематеріальної культурної спадщини людства.

В МЗС підкреслили, що перебуваючи в списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, «Стародавнє місто Херсонес Таврійський та його хора» вимагає особливого режиму захисту, передбаченого положеннями Конвенції ЮНЕСКО про охорону всесвітньої культурної та природної спадщини 1972 року, стороною якої є Російська Федерація.

У своїй ноті відомство нагадує, що відповідно до положень Конвенції, держава, яка здійснює окупацію, зобов'язана забезпечити належну охорону культурних цінностей і повагу до них.

Нагадаємо, кримська єпархія Руської православної церкви попросила передати в свою власність 24 об'єкти музею-заповідника «Херсонес Таврійський» в окупованому Росією Криму.

Раніше повідомлялося, що ЮНЕСКО припиняє співпрацю з Ізраїлем через святі місця.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: