У Мінкульті не збираються зносити Арку дружби народів

Читать на русском
У Міністерстві культури України заявили, що не збираються зносити столичну Арку дружби народів.

У міністерстві культури спростували заяву глави відомства Євгена Нищука про те, що столичну Арку дружби народів знесуть.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook написала прес-секретар міністра культури Юлія Даценко.

Порошенко: завершення декомунізації – питання національної безпекиПрезидент Петро Порошенко наголосив на важливості завершення процесу декомунізації в Україні.

За її словами, сама арка не підлягає знесенню, а йдеться про переміщення до музею скульптурної групи, що розташована під спорудою.

«Арку дружби народів поки ніхто не збирається ламати. Ця тема вимагає широкого громадського обговорення. Скульптурна композиція нині ділиться на монумент під аркою та саму конструкцію арки. Зараз очевидно, що саме цей пам'ятник чудово виглядатиме як приклад соціалістичного мистецтва в потенційному Музеї тоталітарних режимів (які є у всій Європі), саму ж арку ніхто не чіпає», – заявила Даценко.

Вона також додала, що рішення про створення момумента героям України на місці пам'ятнику дружбі народів ще не ухвалено, а заяву Нищука про знесення монумента було спровоковано ведучим «Права на владу».

Нагадаємо, минулого четверга в ефірі ток-шоу «Право на владу» голова Мінкульту Євген Нищук заявив, що Арку дружби народів у Києві знесуть.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: