ГПУ: до суду передано три звинувачення екс-беркутівців у побитті активістів Євромайдану

Читать на русском
Департамент спеціальних розслідувань Генпрокуратури передав до Печерського районного суду Києва обвинувальний висновок стосовно трьох колишніх співробітників харківського батальйону «Беркут».
ГПУ передала справу до суду

Генеральна прокуратура Украины передала до суду обвинувачення трьом колишнім співробітникам спецпідрозділу «Беркут» у побитті активістів Євромайдану на колонаді стадіону «Динамо» імені Валерія Лобановського в Києві.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури, передає «Слово і Діло».

Зазначено, що департамент спеціальних розслідувань Генпрокуратури в Печерський районний суд Києва передав обвинувальний висновок щодо 3 колишніх співробітників харківського батальйону «Беркут», яким інкримінується вчинення кримінального злочину передбаченого ч. 2 ст. 127 (катування) Кримінального кодексу.

Відповідальний за справи Майдану: жодна з обіцянок Горбатюка поки не виконана«Слово і Діло» проаналізувало публічні заяви начальника управління спецрозслідувань ГУ Генеральної прокуратури України Сергія Горбатюка, що відповідає за розслідування справ щодо розгону та розстрілу Євромайдану.

Беркутівці звинувачуються в тому, що 19 січня 2014 року на вул. Грушевського в Києві вчинили тортури щодо двох протестувальників, тобто умисно заподіяли їм сильний фізичний біль, фізичні і моральні страждання шляхом нанесення побоїв, тортур та інших насильницьких дій.

Ці злочини були вчинені екс-правоохоронцями за мотивами помсти після затримання протестувальників на колонаді стадіону «Динамо», а також з метою залякування постраждалих та інших активістів.

Раніше Росія надала громадянство колишньому командиру спеціальної роти спеціального підрозділу «Беркут» Дмитру Садовніку і 9 колишнім бійцям спецроти, яких звинувачують у розстрілі 48 активістів Євромайдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року.

6 квытня Апеляційний суд міста Києва зобов'язав випустити з-під варти колишнього співробітника «Беркута» Віталія Гончаренка, якого звинувачують у вбивстві трьох протестувальників Євромайдану та пораненні більше 20 активістів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: