Слідчі дії у справі розстрілу активістів Майдану продовжили до кінця літа

Читать на русском
Суд присяжних визнав за необхідне продовжити термін слідчого експерименту у справі п'ятьох екс-бійців спецпідрозділу Беркут.

Святошинський районний суд Києва продовжив до 1 вересня 2017 року строк слідчого експерименту у справі п'ятьох екс-бійців спецпідрозділу «Беркут», яких звинувачують у масовому вбивстві активістів Майдану 20 лютого 2014 року.

Про це повідомляє кореспондент УНН, передає «Слово і Діло».

Мова йде про Павла Аброськина, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтуру та Олега Янишевского.

«Суд присяжних ... вважає необхідним продовжити термін вищевказаних слідчо-розшукових дій та ознайомлення учасників процесу з їх результатами до 1 вересня», — зачитав рішення суддя.

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов пообіцяв знайти винних у масових вбивствах в Києві 18 та 20 лютого 2014 рокуСказано 25 лютого 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

При цьому суд присяжних вирішив не відкладати судовий розгляд на час слідчих дій.

Варто зазначити, що сторона звинувачення просила продовжити термін проведення слідчого експерименту до 1 липня.

Разом з тим суд відмовив стороні захисту у задоволенні клопотання про участь обвинувачених у слідчому експерименті шляхом конвоювання.

В ході обговорення клопотання, сторона обвинувачення наголосила, що «неможливо буде забезпечити безпеку обвинувачених» в умовах проведення цих слідчих дій. При цьому, на думку захисту, слідчий експеримент неможливо буде проводити з-за погодних і кліматичних умов. Зокрема, мова йде про те, що розстріл відбувся взимку, а зараз вже почали розпускатися дерева, і це не дасть можливості «просвітити» шлях куль.

Раніше на вулиці Інститутській у центрі Києва слідчі в рамках справи екс-беркутівців провели слідчі дії.

Андрій ПарубійНародний депутат України
Парубій обіцяє покарати всіх, хто був причетний до злочинів під час МайдануСказано 24 лютого 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, 2 березня Святошинський районний суд Києва зобов'язав сторону обвинувачення провести слідчий експеримент в кримінальному провадженні і оголосив перерву в засіданнях до 11:30 18 квітня. За рішенням суду, слідчий експеримент фіксувався за допомогою фото - та відеозйомки.

Раніше повідомлялося, що у справах злочинів під час Майдану повідомлено про підозру 351 людині.

Російська сторона мінімум двічі зверталася до Києва з пропозицією обміняти екс-«беркутівців» Павла Аброськіна і Сергія Зінченка, обвинувачених у вбивствах учасників Революції Гідності.

Пізніше стало відомо, що дванадцять екс-бійців київського спецпідрозділу «Беркут», які підозрюються у розстрілі активістів Евромайдана, що проживають на території Росії. Десять з них отримали російське громадянство, ще двом надали дозвіл на проживання в статусі біженців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: