Терористи не дозволяють працівникам «віджатих» підприємств виїхати в Україну – ДПСУ

Читать на русском
Окупанти не дозволяють працівникам захоплених українських підприємств залишити ОРДЛО і виїхати в Україну.

**Окупанти не дозволяють працівникам захоплених українських підприємств залишити ОРДЛО і виїхати в Україну. ** Про це заявив помічник керівника Державної прикордонної служби України Олег Слободян, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ДПСУ.

За його словами, окупанти обмежують права працівників «націоналізованих» підприємств, щоб уникнути витоку професійних кадрів. Тому для співробітників таких підприємств введена заборона на виїзд на підконтрольну Україні територію, їхні імена потрапляють у відповідну базу даних російсько-терористичних військ, з якої звіряються при переході людей через лінію розмежування.

Три роки АТО: чому з кожним днем Україна дедалі більше втрачає ДонбасЕксперт з цивільно-військової координації підвів підсумки третьої річниці бойових дій на Донбасі.

Для людей, які потрапили в подібні списки все ще залишається шлях потрапити на підконтрольну територію, якщо спочатку виїхати в Росію, а потім в'їхати в Україну.

Слободян зазначив, що такі обмеження позбавляють громадян можливості отримувати соціальну допомогу і пенсійні виплати, відвідувати родичів і вирішувати інші питання.

«Таким чином, розцінюємо цю ситуацію як чергове обмеження прав і свобод громадян України на вільне пересування з боку маріонеткової проросійської влади ОРДЛО», – підкреслив представник ДПСУ.

Нагадаємо, в ООН стурбовані «націоналізацією» українських підприємств на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, назвавши її військовим злочином.

Раніше в МінАТО назвали очевидним фактом наміри окупантів захопити всі великі підприємства на Донбасі, які перереєстровані в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: