Експерт пояснив, чому США не зможуть запровадити санкції за «віджаті» підприємства в ОРДЛО

Читать на русском
Олександр Мережкоюрист - міжнародник

Запровадження таких санкцій виглядає вельми сумнівним, тому що для нього немає підстав.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів юрист-міжнародник Олександр Мережко, аналізуючи можливість запровадження санкцій проти нових власників українських підприємств в ОРДЛО.

«Всі санкції належать до двох категорій. Перші пов'язані з Кримом, і вони дійсно поки залишатимуться. Друга група – за агресію та вторгнення Росії на територію України. Підстав для того, щоб запроваджувати нові санкції, немає. Статус-кво зберігається три роки. Мінський процес перебуває в глухому куті. Якби Росія погіршила ситуацію, то тоді це було б реально, але в ключі нових санкцій», – пояснює фахівець.

Так звана «націоналізація», уточнив він, не є приводом для санкцій.

РФ озвучила, що жодного стосунку до «Л/ДНР» не має. Тобто це не кроки Росії. Формально США та ЄС немає в чому звинуватити РФ.

«Це розглядається як крок з боку «Л/ДНР», але не Росії. Якби Росія визнала це, пішла на націоналізацію, тоді це вже було б ознакою анексії цієї території, й були б підстави для обмежень або якоїсь іншої політики. Поки цього немає. І, скоріш за все, Захід саме так сприймає цю ситуацію», – підсумував Олександр Мережко.

Нагадаємо, ватажки «Л/ДНР» заявили, що підприємства під українською юрисдикцією, розташовані на тимчасово окупованій території Донбасу, переходять під їхнє «зовнішнє управління».

У Кремлі заявили, що не вважають «віджиманням» так звану «націоналізацію» підприємств. Говорячи про підприємства, в яких бойовики ввели зовнішнє управління, Дмитро Пєсков наголосив, що вони не мають жодного стосунку до РФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: