МінАТО: бойовики готові захопити ще 45 українських підприємств на Донбасі

Читать на русском
У МінАТО назвали очевидним фактом наміри окупантів захопити всі великі підприємства на Донбасі, які перереєстровані в Україні.

У МінАТО назвали очевидним фактом наміри окупантів захопити всі великі підприємства на Донбасі, які перереєстровані в Україні.

Про це заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак в ефірі «5 каналу», інформує «Слово і Діло».

«По Донецькій області було 45 великих підприємств зареєстрованих в Україні, на частину з них ще не зайшли озброєні люди, частина ще працювала більш-менш в нормальному режимі, але зараз вже зрозуміло, що всі підприємства будуть захоплені», - заявив Гримчак.

За його словами, транспортна блокада є спецоперацією РФ.

«Віджаті» ватажками «Л/ДНР» українські підприємства закриваютьсяВатажки невизнаних республік обіцяли наповнювати місцевий бюджет на 70% за рахунок роботи захоплених виробництв, підприємства швидко переорієнтувати на Росію. Але минув лише тиждень і багато заводів закриваються.

«Таке враження, що це була спецоперація Російської Федерації - блокада з нашого боку. Я не знаю, розуміли люди чи ні, але вони блокували Україну та її подальший розвиток в інтересах Росії », - додав він.

Нагадаємо, в ООН назвали «націоналізацію» підприємств на Донбасі військовим злочином.

Також відзначимо, що президент Петро Порошенко заявив, що торгівля з конфіскованими підприємствами в ЛДНР виключена.

Раніше Порошенко звинуватив РФ в конфіскації заводів і зажадав санкцій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: