В ООН назвали «націоналізацію» підприємств військовим злочином

Читать на русском
В ООН стурбовані націоналізацією українських підприємств на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, назвавши ситуацію, що склалася військовим злочином.

В ООН стурбовані націоналізацією українських підприємств на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, назвавши ситуацію, що склалася військовим злочином.

Про це йдеться в доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини, пише «Слово і Діло».

«ДНР» і «ЛНР» конфіскували українські підприємства, що знаходяться на підконтрольних сепаратистам територіях, 1 березня.

Ультиматум «Л/ДНР»: чим завершиться «націоналізація» підприємств Донбасу?Незалежний енергетичний експерт розповів, чи можуть сепаратисти «націоналізувати» підприємства Донбасу.
  У документі зазначено, що в організації стурбовані планами збройних угрупувань, про введення «націоналізації», або «зовнішнього управління» на приватних підприємствах, зокрема в металургійних і вугільних компаніях.

«Захоплення приватної власності в контексті збройного конфлікту може вважатися військовим злочином мародерства», - відзначають в повідомленні.

«Такі спроби ставлять під загрозу осіб, які працюють в небезпечних і неврегульованих умовах в гірничодобувній і металургійній промисловостях на територіях, контрольованих збройними групами в Донецькій і Луганській областях», - кажуть в ООН.   У той же час в ООН стурбовані блокадою Донбасу. Блокада загрожує функціонуванню важливої ​​інфраструктури на сході України.

Також відзначимо, що президент Петро Порошенко заявив, що торгівля з конфіскованими підприємствами в ЛДНР виключена.

Раніше Порошенко звинуватив РФ в конфіскації заводів і вимагає санкцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: