Удар по силах Асада змінює правила гри з терористами та анулює торги за Крим

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог
Петро Олещукполітичний експерт

Жорстка поразка Росії у зв'язку із застосуванням хімічної зброї Сирією виводить українське питання на зовсім інший рівень.

Про це, оцінюючи наслідки для України на зміни міжнародного дискурсу щодо РФ через Сирію, розповів у коментарі «Слову і Ділу» політолог Володимир Цибулько.

«Раніше мова, з вуст Німеччини, Франції, зводилась до Мінського формату, Крим залишали за замовчуванням. Зараз мова йде про те, що Крим та Донбас – це пакет, і вони мають бути звільнені. Якщо раніше були тези про торги по Криму, про те, що, якщо світ віддасть Крим на відкуп за те, що Росія відійде від Асада, то хімічна атака точно змістила всі акценти», – розмірковує експерт.

«Внаслідок такого глобального теракту, який був у Сирії, віддавати Крим – це грати за правилами терористів. На це світ не піде», – переконаний він.

Сирія провокує США та РФ до повторення «холодної війни» часів Карибської кризиПолітичний експерт пояснив, до чого може призвести новий рівень протистояння США та РФ у сирійському конфлікті.

Політолог Петро Олещук, своєю чергою, не виключає, що РФ таки буде мститися США, але не безпосередньо, а через Україну.

«Не варто легковажно сприймати заклики московських психопатів «мститися Трампу бомбардуваннями України». Все виглядає логічно. Мститися треба, бо інакше імідж «геополітичного мачо» тьмяніє. Але ж у Росії нема дурних мститися американцям ударами по американцям. Та й планів таких немає.І взагалі, з американцями треба дружити, навіть якщо самі американці цього поки що не знають. А от мститися американцям ударами по українцях – це схема, відпрацьована з 2014 року», – застерігає експерт. На його думку, краще бути готовими до будь-якого повороту, в тому числі й активізації військових дій.

У цілому в експертному колі є побоювання щодо нової ескалації на Донбасі з боку Росії через ракетний удар США по авіабазі в Сирії.

Як відомо, в Білому домі висловили готовність до нових ударів по Сирії у випадку повторення хімічних атак на мирне населення.

Тим часом на Донбасі, за даними штабу АТО, терористи «луплять» із важкого озброєння по околицях Новотроїцького, активно обстрілюючи позиції українських військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: