ЗМІ: Росія заздалегідь знала про газову атаку в Сирії

Читать на русском
Американська влада дійшла висновку, що Росія заздалегідь знала про атаку хімічної зброї в Сирії.

Американська влада дійшла висновку, що Росія заздалегідь знала про атаку хімічної зброї в Сирії.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на джерело в керівництві США, інформує «Слово і Діло».

За словами чиновника, російський безпілотник був помічений над госпіталем в Сирії, куди жертви атаки попрямували за допомогою. Після того, як безпілотник зник, винищувач російського виробництва завдав удару по госпіталю, намагаючись, на думку американського керівництва, приховати використання хімічної зброї.

Чиновник сказав, що присутність наглядового безпілотника в лікарні не могло бути збігом, і що Росія повинна була знати про майбутню атаку хімічної зброї.

У повідомленні також зазначається, що до останнього часу влада США не були впевнені в тому, ким саме керувався безпілотник - Росією чи Сирією. На цей момент невідомо, хто керував літаком, який підірвав госпіталь.

Нагадаємо, 4 квітня Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини повідомив, що жителі міста Хан-Шейхун на північному заході провінції Ідліб зазнали хімічної атаки. Внаслідок загинули понад 70 осіб, зокрема 27 дітей.

Сирійський уряд і Міністерство оборони РФ заявили про непричетність до використання боєприпасів з отруйними речовинами в місті Хан-Шейхун.

США у відповідь на хімічну атаку завдали ракетного удару по сирійській авіабазі в Хомсі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: