Ультиматум США для Путіна: чого чекати від візиту Тіллерсона до Москви?

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Якщо США будуть розмовляти з РФ мовою ультиматумів (а до цього все йде), то ніякого зрушення точно не відбудеться.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, оцінюючи запланований візит держсекретаря США Рекса Тіллерсона в Москву на 12 квітня для обговорення сирійської кризи.

«Вже озвучена позиція Великобританії, заяви постпреда США в ООН. Висловлювання Тіллерсона, що він розчарований позицією РФ, свідчать про те, що скоріш за все з Путіним говоритимуть мовою ультиматумів. А Росія не та країна, з якою можна говорити подібним чином», - наголосив політолог.

На його погляд, у такому випадку, ситуація лише загостриться.

Сирія провокує США та РФ до повторення «холодної війни» часів Карибської кризиПолітичний експерт пояснив, до чого може призвести новий рівень протистояння США та РФ у сирійському конфлікті.

«Не можна вважати успішним для США візит Сі Цзиньпіна до Вашингтона. Було зроблено все, аби зробити його союзником, залучити до протистояння РФ, але цього не сталося», - розповідає експерт, акцентуючи на тому, що Китай не підтримує дії США у Сирії, про що свідчать заяви МЗС Китаю.

«На концепції зближення з Китаєм побудована концепція Джареда Кушнера, який сьогодні фактично задає тон формуванню зовнішньої політики США», - уточнив політичний експерт.

На тлі останніх подій, з одного боку буде створення трикутника США-Великобританія-Ізраїль, можливо із залученням Туреччини, а з іншого — посилення трикутника: РФ-Китай-Іран.

На переконання Бондаренка, перестановка сил призведе до ще більшої кризи, а на цьому тлі в ролі посередника може виступити Ангела Меркель, щоб врегулювати ситуацію.

«Поки що більші сподівання на зустріч Трампа та Путіна у червні на полях саміту «Великої двадцятки», аніж на переговори Тіллерсона з Лавровим», - резюмував Кость Бондаренко.

Додамо, західні ЗМІ повідомляють, що держсекретар США вимагатиме від Кремля відмовитися від підтримки режиму Асада.

За даними видання The Sunday Times, Тіллерсон планує представити докази того, що Кремль знав про причетність Дамаска до хіматаки в Ідлібі, отже порушив угоду 2013 року про ліквідацію хімічної зброї в Сирії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: