Москва відключила канал зв'язку з Пентагоном

Читать на русском
Москва відключила канал зв'язку між оборонними відомствами Росії і США, за якими здійснювалася координація військових дій в Сирії.

Москва відключила канал зв'язку між оборонними відомствами Росії і США, за якими здійснювалася координація військових дій в Сирії. Так Кремль відреагував на ракетну атаку США по сирійській авіабазі.

Про це повідомляє «Радіо Польща» передає «Слово і Діло».

Конгрес США заборонив Пентагону співпрацю з Росією – ЗМІУ США Палата представників Конгресу заборонила Пентагону використовувати кошти зі свого бюджету для укладення угод із російською компанією Рособоронекспорт.

Вашингтон вважає, що рішення про нанесення удару було ухвалене у відповідь на використання хімічної зброї ВС Сирії у провінції Ідліб.

Раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров назвав напад на авіабазу США сирійської армії «актом агресії» і звинуватив США у діях «під вигаданим приводом». Подібне формулювання використовував також президент Росії Володимир Путін, звинувативши США у порушенні норм міжнародного права.

Російська сторона стверджує, що сирійська армія не здатна здійснювати хімічні атаки, тому що у неї нібито відсутня подібне озброєння.

А радіостанція «Ехо Москви» повідомляє про виявлення на знімках зруйнованої сирійської авіабази, опублікованих російським інформаційним агентством «РИА Новости», предметів, що нагадують радянські контейнери для хімічної зброї.

Раніше повідомлялося, що голова британського МЗС скасував візит в РФ.

Нагадаємо, в Пентагоні перевіряють можливу причетність РФ до хімічної атаки в Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: