РФ може розширити військову агресію проти України – Турчинов

Читать на русском
Українські спецслужби фіксують активну діяльність РФ з нарощування військового потенціалу перш за все на західному та південному стратегічних напрямках.

Нарощування військового потенціалу Росії може передбачати розширення агресії на території України.

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов під час зустрічі з президентом Парламентської асамблеї НАТО Паоло Аллі, передає «Слово і Діло».

Олександр ТурчиновКерівник центрального штабу партії "Народний фронт"
Турчинов обіцяє негайну мобілізацію у випадку значного загострення ситуації в зоні АТОСказано 5 серпня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

Відзначається, що сторони обговорювали ситуацію в державі, що склалася в результаті російської агресії проти Криму та Донбасу.

Турчинов зазначив, що українські спецслужби фіксують активну діяльність Росії з нарощування військового потенціалу «насамперед на західному та південному стратегічних напрямках».

При цьому, за його словами, її військовий потенціал загрожує не тільки Україні, але й іншим західним країнам.

«Аналізуючи ці дані, ми не можемо виключати розширення військової агресії проти нашої країни. Крім того, російсько-терористичні угруповання демонстративно нехтують Мінськими угодами і черговою домовленістю щодо припинення вогню. Не припиняючи обстрілу наших позицій із застосуванням забороненої Мінськими угодами зброї, вони військовим шляхом намагаються змінити лінію розмежування», - підкреслив Турчинов.

Три роки війни на Донбасі: ключові події АТО6 квітня минає рівно три роки з моменту спроб захоплення органів влади та правопорядку в Донецькій і Луганській області, з чого й почалися бойові дії в цих регіонах.

Він зазначив, що Україна і західні партнери повинні відновити військово-технічне співробітництво, адже воно буде сприяти збільшенню оборонного потенціалу України, який також є складовою оборонного потенціалу всієї Європи.

Між тим Аллі підкреслив, що НАТО має намір і надалі продовжувати тиснути на країну-агресора санкціями.

«Країни-члени НАТО мають з цього питання чітку позицію. Ми не ставимо на карту питання волі народу», - підсумував Аллі.

Раніше Турчинов закликав підвищувати зарплати військовим на регулярній основі.

Нагадаємо, Україна створила повний цикл виробництва у військовому ракетобудуванні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: