Україна створила повний цикл виробництва у військовому ракетобудуванні – Турчинов

Читать на русском
Україна не просто відновлює втрачені технології, а й ставить завдання побудувати ракетні комплекси нового покоління.

Україна створила повний цикл виробництва ракет для артилерії РСЗВ, протиповітряної оборони (ППО) і оперативно-тактичних комплексів (ОТРК).

Про це в інтерв'ю liga.net розповів секретар РНБО Олександр Турчинов, передає «Слово і Діло».

«Тепер можемо виробляти будь-які модифікації ракет для систем залпового вогню, для протиповітряної оборони, крім того, оперативно-тактичні ракети тощо. Такою технологією володіють не так багато країн. І для нас зараз обмеження лише одне – низькі обсяги фінансування», – зазначив він.

Крім того, вже з цього року здійснюються поставки в армію ракет для РСЗВ. Але кількісні показники Турчинов не озвучив. За словами секретаря РНБО, ракетобудування відкриває для України перспективи.

«Це те, що ми розвиваємо й будемо розвивати. Ми хочемо створити для країни надійний ракетний щит. Ми говоримо про найширший спектр ракетних комплексів. Це РСЗВ, ПТРК та ЗРК, оперативно-тактичні та багато інших», – розповів Турчинов.

Україна не просто відновлює втрачені технології, а й ставить завдання побудувати ракетні комплекси нового покоління.

В Україні здійснили успішний запуск крилатої ракети проекту «Вільха»В Україні пройшли успішні випробування тактичного ракетного комплексу проекту «Вільха», на якому був присутній секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

«Наприклад, якщо говорити про ракетні системи залпового вогню, то це керовані ракети, які влучають точно в ціль, а не просто накривають території, як російські аналоги. Наше завдання – не лише досягти стандартів НАТО, але й щоб наша зброя було краща за російську. Ми ставимо за мету перед нашим ОПК створювати зброю нового покоління», – уточнив секретар РНБО.

Днями Кабінет міністрів дозволив держзамовникам збільшити терміни проведення передоплати на закупівлю спеціального обладнання, необхідного для реалізації оборонного проекту «Вільха» до 24 місяців.

Як повідомлялося раніше, ДП «Київське конструкторське бюро «Луч» і польська компанія Mesko поділилися планами створення протитанкової керованої ракети Pirat.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: