Турчинов закликав підвищувати зарплати військовим на регулярній основі

Читать на русском
Грошове забезпечення військовослужбовців має зростати не лише за допомогою збільшення премій і надбавок.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов виступає за подальше збільшення грошового забезпечення військовослужбовців.

Про це він заявив під час оперативного збору керівного складу Збройних сил України, передає «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«Рішення Ради національної безпеки і оборони, ухвалене під керівництвом Президента, про збільшення грошового забезпечення військовослужбовців не є статичним, одноразовим актом. Ми не можемо зупинятися на цьому шляху, враховуючи інфляційні чинники та динаміку зростання доходів громадян у країні», – зазначив він.

При цьому Турчинов підкреслив, що грошове забезпечення військовослужбовців має зростати не лише за допомогою збільшення премій і надбавок. «Оклади за посадою й званням незмінні вже понад 10 років», – сказав він.

Бурбак обіцяє підвищити зарплату військовимСказано 6 вересня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

«Середній рівень основних складових – це посадовий оклад, оклад за військове звання. Вислуга років у структурі грошового забезпечення військовослужбовців суб'єктів сектора безпеки і оборони становить лише 12% із відповідними наслідками для пенсії», – повідомив Турчинов.

Як повідомлялося раніше, Верховна Рада скасувала прив'язку зарплат строковиків до окладу контрактників.

Нагадаємо, що цього року зарплати українських військових будуть збільшені на 10%.

«Слово і Діло» зафіксувало 112 обіцянок секретаря Ради національної безпеки і оборони України, 60 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 54%. З повним переліком обіцянок Турчинова можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: