Три роки війни на Донбасі: ключові події АТО

Читать на русском

6 квітня 2014 року в Донецьку в результаті мітингу прибічників федералізації України та приєднання до Росії була захоплена будівля обласної адміністрації. Спроби взяти та утримати її сепаратисти неодноразово робили й раніше – починаючи з 1 березня, проте цього разу представникам самопроголошеної «молодої республіки» вдалося надовго «окопатися» там. Цього ж дня в Луганську була захоплена будівля місцевої СБУ. 7 квітня, у зв’язку з цими подіями, виконувач обов’язків Президента України Олександр Турчинов оголосив про створення спеціального антикризового штабу.

А вже рівно за тиждень ним було введене в дію рішення РНБО «Про негайні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України», що і поклало початок військовим діям на сході України, відомим як Антитерористична операція.

«Слово і Діло» вирішило показати хронологію подій у зоні проведення АТО від самого початку до сьогодні: бої за ключові точки та ділянки фронту, найрезонансніші теракти і спроби мирного врегулювання конфлікту.

Про все це – в інфографіці «Слова і Діла».

Нагадаємо, раніше портал показав втрати серед українських військових у період із 22 лютого по 21 березня 2017 року. Крім того, «Слово і Діло» порахувало, скільки грошових винагород було видано вітчизняним військовим за час АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: