Швеція хоче навчитися в України протистояти агресії РФ

Читать на русском
Швеція готова вивчати бойовий досвід України в протистоянні гібридній агресії з боку Російської Федерації.

Швеція готова вивчати бойовий досвід України в протистоянні гібридній агресії з боку Російської Федерації.

Про це йшла мова під час візиту віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе в навчальний центр збройних сил Швеції, повідомляє прес-служба Кабміну, передає «Слово і Діло».

Климпуш-Цинцадзе відвідала Міжнародний центр Збройних сил Королівства Швеція (SWEDINT), на базі якого беруть участь в тренуваннях також і українські військовослужбовці.

«Ми вкрай зацікавлені в зміцненні можливостей ЗС Швеції та нашої обороноздатності. Ми готові активно вивчати досвід України для використання в навчанні», - зазначив представник центру.

Під час зустрічі були обговорені питання безпечної взаємодії Швеції з міжнародними організаціями - ООН, НАТО і ЄС.

В рамках візиту в SWEDINT була також проведена зустріч з представниками Скандинавського центру з гендерних питань.

Під час візиту було досягнуто домовленостей про посилення взаємодії у сфері протидії гібридним загрозам і ефективному впровадженню міжнародних принципів гендерної політики.

Раніше шведський уряд ухвалив рішення повернути обов'язковий військовий призов на тлі нарощування Росією військового потенціалу в Балтійському морі.

Як повідомлялося, МЗС Польщі висловився про плани розміщення на території країни батальйону британських військ для стримування можливої ​​агресії з боку Російської Федерації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: