Грузія закликала Кремль припинити агресію проти України

Читать на русском
У Міністерстві закордонних справ Грузії висловили прихильність суверенітету України, засудивши агресію Росії, яка призвела до захоплення Криму і сходу країни.

У Міністерстві закордонних справ Грузії висловили прихильність суверенітету України, засудивши агресію Росії, яка призвела до захоплення Криму і сходу країни.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Грузії з нагоди третьої річниці окупації Криму, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

«Міністерство закордонних справ Грузії засуджує агресію проти України і спробу насильницької зміни її меж. Міжнародне співтовариство повинне зайняти консолідовану позицію для стримування агресії проти суверенних держав», - відзначили в грузинському дипломатичному відомстві.

Цього тижня - третя річниця окупації Росією Криму. 16 березня 2014 на півострові відбувся незаконним «референдум», за підсумками якого, 18 березня, президент Росії Володимир Путін заявив про «вхід Криму до складу Росії».

Анексія Криму: як це було«Слово і Діло» показало основні етапи анексії Автономної Реуспубліки Крим три роки тому – у березні 2014-го.

Анексію Росією Криму не визнає ні Україна, ні міжнародна спільнота. Україна офіційно вважає Крим тимчасово окупованою територією.

У 2008 році Москва після 5-денної російсько-грузинської війни сепаратистські регіони Грузії - Абхазію і Південну Осетію - назвала незалежними країнами. Крім Росії, «незалежність» цих регіонів визнали ще три держави - Нікарагуа, Венесуела і Науру. США і Захід вважають Абхазію і Південну Осетію частинами Грузії.

Раніше турецьке МЗС і Сейм Литви також зажадали від Росії припинити окупацію Криму. Однак в Кремлі продовжують свято вірити, що Україна визнає Крим російським.

Як повідомлялося, США збережуть санкції проти Росії до повернення Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: