Німеччина обіцяє виділити мільярд євро жертвам сирійської війни

Читать на русском
У Брюсселі проходить міжнародна конференції донорів для Сирії, на якій також обговорили застосування хімічної зброї в сирійській провінції Ідліб.

Німеччина спрямовує на потреби жертв громадянської війни в Сирії 1,17 млрд євро.

Про це заявив міністр закордонних справ країни Зігмар Габріель в Брюсселі під час міжнародної конференції донорів для Сирії, передає «Слово і Діло».

На цій конференції представники 70 країн та міжнародних організацій обговорили зокрема нещодавню атаку з використанням хімічної зброї в провінції Ідліб.

У Німеччині зафіксували скорочення потоку біженців у країнуЗ початку року в ФРН прибули близько 29 тисяч шукачів притулку. Переважно це біженці із Сирії, Іраку Еритреї та Афганістану.

Всього з початку конфлікту у Сирії в 2011 році загинули не менше 300 тисяч чоловік. Верховна представниця ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могерини підкреслила, що брюссельська конференція має показати сирійцям, що про них дбають і готові їх підтримувати».

На конференції в Брюсселі також буде вирішуватися питання щодо забезпечення виділення коштів для підтримки мільйонів сирійських біженців.

В ООН скаржилися, що кошти, обіцяні на аналогічній конференції в Лондоні у 2016 році, цього року майже не надходили, що істотно обмежує підтримку майже п'яти мільйонів сирійських біженців, які зараз перебувають на території країн, що межують із Сирією.

Зазначимо, у вересні 2016 року повідомлялося, що ФРН виділила на гуманітарну допомогу біженцям понад $2,2 млрд.

Раніше повідомлялося, що три члени Радбезу ООН Асада звинуватили у хімічній атаці в Сирії.

Нагадаємо, раніше США звинуватили режим Асада в газовій атаці в Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: