Reuters: міноборони РФ приховує реальну кількість загиблих у Сирії військових

Читать на русском
Міноборони Росії розповідає про втрати у Сирії вкрай неохоче. Якщо загибель кадрових військових у разі розголосу в соцмережах і ЗМІ у відомстві з часом визнають, то смерті найманців Вагнера навіть не коментують.

Під час бойових дій у Сирії російські війська втратили втричі більше військовослужбовців, ніж повідомляє офіційна версія міністерства оборони РФ.

Про це можна судити з інтерв'ю із родичами і друзями загиблих, уряду, працівників кладовищ, повідомлень регіональних російських ЗМІ про похорони і свідоцтв, зібраних групою розслідувачів Conflict Intelligence Team (CIT), повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на Reuters.

Вісімнадцять росіян, які воювали на боці сирійських урядових військ, загинули у період з 29 січня, який збігся з важкими боями за повернення контролю над Пальмірою, зайнятою бойовиками ІДІЛ.

Міноборони РФ офіційно повідомило лише про п'ятеро загиблих за цей період військовослужбовців, і в заявах представників відомства не згадуються якісь значні наземні операції Росії в боях за Пальміру.

Приховувати реальну статистику загиблих міноборони РФ допомагає неофіційна приватна військова компанія «Вагнер», на яку припадає значна частина втрат.

У той же час, за словами жителя Геленджика Юрія Сокальського, який згодом загинув від осколкового поранення у місті Тіяс провінції Хомс, за півтора року з початку сирійської кампанії кількість убитих російських військових у рази більше.

«З кожних 100 осіб 50 повертаються у трунах», - згадує знайомий Сокальського його останню телефонну розмову.

У свою чергу міноборони Росії розповідає про втрати у Сирії вкрай неохоче. І якщо загибель кадрових військових у разі розголосу в соцмережах і ЗМІ у відомстві з часом визнають, то смерті найманців Вагнера навіть не коментують.

Нагадаємо, у грудні 2016 року міністр оборони РФ Сергій Шойгу повідомив, що російські Збройні сили використовували у Сирії понад півтори сотні зразків сучасного і модернізованого озброєння.

Раніше експерти назвали точну кількість загиблих у Сирії за роки громадянської війни.

Також в ЮНІСЕФ назвали кількість загиблих дітей в Сирії за 2016 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: