Кабмін створив групу з розробки порядку перевірки е-декларацій

Читать на русском
В українському Кабінеті міністрів придумали, як вирішити конфлікт між Міністерством юстиції та Нацагентством із питань запобігання корупції.

Кабінет міністрів України створив робочу групу в складі секретаріату уряду для розробки порядків перевірки електронних декларацій і моніторингу способу життя чиновників.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Є пропозиція, щоб на майданчику секретаріату Кабміну сформувати робочу групу, яка оперативно, самостійно розробить типові порядки й запропонує Національному агентству з питань запобігання корупції їх ухвалити», – сказав міністр юстиції Павло Петренко на засіданні Кабміну.

За його словами, від Мін'юсту до складу робочої групи увійдуть фахівці на чолі з першим заступником міністра юстиції Наталією Севостьяновою. НАЗК також може взяти участь у роботі групи.

Петренко зазначив, що вже кілька місяців НАЗК не може розробити порядок перевірки е-декларацій, який би не суперечив Конституції, й уже тричі Мін'юст відмовляв Агентству в реєстрації порядків.

«Це вже соромно, коли протягом декількох місяців після подачі декларацій не проводиться перевірка цих декларацій із посиланням на те, що не може бути підготовлений якісний порядок», – додав міністр.

Нагадаємо, раніше в НАЗК заявили про глухий кут у питанні старту перевірки е-декларацій. Пізніше Павло Петренко звинуватив НАЗК у саботажі процесу перевірки е-декларацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: