До суду не доходять 68% антикорупційних справ – Холодницький

Читать на русском
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький розповів, що до суду не доходять 68 відсотків антикорупційних справ.
Назар Холодницький

До суду не доходять 68% антикорупційних справ.

Про це заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький сьогодні під час брифінгу, пише «Слово і Діло».

«Ми бачимо, що ті справи, які потрапляють до суду, не можуть дійти до свого логічного завершення. 68% справ не можуть дійти навіть до попереднього слухання. Справа Пасішника (колишнього виконавчого директора НАК «Нафтогаз України» Андрія Пасішника – Ред.) – 10 місяців, інші справи, де з різних, навіть смішних причин не можуть навіть податися на розгляд», – розповів Холодницький.

Рівень розкриття злочинів впав до 30% – генпрокурорГенеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що розкриття злочинів у 2016 році склало менш ніж 30%.

При цьому він заявив, що деякі справи свідомо направляються до тих судів, де не вистачає суддів для формування колегії, оскільки антикорупційні справи має розглядати колегія з трьох суддів.

«Станом на 2017 рік цей суд (антикорупційний – Ред.) реально потрібен. Що швидше цей суд буде створений, то швидше суспільство побачить результат нашої роботи», – зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні запускають ще один антикорупційний орган, а генпрокурор Юрій Луценко прогнозує створення Держбюро розслідувань цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: