Ситник сумнівається в ухваленні Радою закону про антикорупційні суди

Читать на русском
У Національному антикорупційному бюро прокоментували можливість ухвалення нардепами закону про антикорупційні суди.
Артем Ситник

Створення Антикорупційного суду в Україні прискорить розгляд справ проти корупціонерів, однак навряд чи Верховна Рада зможе ухвалити відповідний законопроект.

Про це на брифінгу у Львові заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, судова реформа закінчиться не раніше, ніж через 5 років, і протягом цього часу кримінальні справи проти топ-чиновників «лежатимуть у судах без руху».

«Спеціальний антикорупційний суд можна створити до кінця поточного року, і тоді розгляд справ проходитиме значно швидше», – зазначив Ситник.

Петренко планує створити Вищий антикорупційний судСказано 26 травня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

Він нагадав, що зараз до парламенту внесено законопроект про Антикорупційні суди, але питання в тому, чи вистачить Верховній Раді політичної волі ухвалити цей закон.

«Процес запущено законодавчо, але чи вистачить у парламенту політичної волі. Після цирку з нашим аудитором у мене з'явилися сумніви», – додав директор Бюро.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції Павло Петренко заявив, що в Україні планується створити Вищий антикорупційний суд.

Слід також зазначити, що згідно з моніторингом «Слова і Діла», Ситник загалом дав 15 обіцянок, з яких 6 він виконав і 6 – провалив. Рівень його відповідальності – 40%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: