Кабмін оприлюднив постанову про непідвищення цін на газ для населення

Читать на русском
Постанова Кабміну про продовження до квітня 2018 року спеціальних зобов'язань, покладених на НАК Нафтогаз України та інших суб'єктів ринку природного газу, оприлюднено на урядовому порталі.

Уряд планує проаналізувати процес розщеплення плати за газ, що відбуватиметься з 1 квітня згідно з ухваленим законодавством, і змоделює формулу, за якою будуть формуватися платіжки.

Про це повідомляється на Урядовому порталі, передає «Слово і Діло».

Гройсман запевняє, що газ для населення не подорожчаєСказано 27 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Нагадаємо, що Кабмін ухвалив відповідну постанову на засіданні 22 березня 2017 року.

Згідно з документом, «Нафтогаз України» з 1 квітня 2017 по 1 квітня 2018 року набуває у ПАТ «Укргазвидобування» та ПАТ «Чорноморнафтогаз» газ за ціною 4849 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ) з метою формування ресурсу для побутових споживачів, релігійних організацій і тепловиків для надання послуг з опалення і постачання гарячої води.

Продаж газу для цих цілей здійснюється за діючою на сьогодні ціною 4942 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ, тарифів на транспортування і розподіл). Торгова націнка НАК складе 1,917%.

«Нафтогаз» також наділений правом здійснювати операції по заміщенню газу українського видобутку імпортним для покриття сезонних розривів між споживанням і видобутком газу.

Абонплата за газ та нові ставки: як зміняться тарифи навесні?Експерт з питань енергоефективності розповіла як та скільки доведеться платити українцям за новими платіжками після введення абонплати за газ.

Раніше головний комерційний директор Групи «Нафтогаз» Юрій Вітренко заявляв, що підвищення тарифів на газ для населення на 40% може статися в разі, якщо не буде продовжено дію так званих «спеціальних обов'язків».

Нагадаємо, що проект відповідної постанови був підготовлений МЕРТ і передбачав, що ціна газу, що реалізується населенню та релігійним організаціям, після 1 квітня 2017 року (після закінчення терміну спецобов'язків, встановлених чинною постановою Кабміну) і до 1 жовтня 2017 року залишиться незмінною – 4942 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ, тарифів на транспортування і розподілу).

Раніше повідомлялося, що «Укртрансгаз» отримав ліцензію на виробництво сонячної електроенергії.

Нагадаємо, експерт розповів «Слову і Ділу» навіщо українцям запровадили абонплату за газ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: