Кількість обстрілів на Донбасі зросла на 60% – ОБСЄ

Читать на русском
Минулого тижня кількість порушень режиму тиші на Донбасі збільшилася на 60 відсотків – ОБСЄ зафіксувала 3930 вибухів РСЗВ, артилерії і мінометів.
фото: newcoldwar.org

Минулого тижня кількість порушень режиму «тиші» на Донбасі збільшилася на 60%: ОБСЄ зафіксувала 3930 вибухів РСЗВ, артилерії і мінометів.

Про це на брифінгу розповів перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, повідомляє «Слово і Діло».

«Минулого тижня СММ зафіксувала шістдесятивідсоткове збільшення кількості порушень режиму припинення вогню», – сказав він.

При цьому Хуг зазначив, що кількість вибухів снарядів РСЗВ, артилерії і мінометів склало 3930.

«Якщо подивитися на зафіксовану СММ кількість вибухів, викликаних вогнем від застосування мінометів, артилерії, а також реактивних систем залпового вогню, статистика насторожує ще більше. Минулого тижня СММ зафіксувала, щонайменше, 3930 вибухів від вогню із застосуванням реактивних систем залпового вогню, артилерії і мінометів. На позаминулому тижні ця цифра становила 1595, що нам дає збільшення на 145%», – додав Хуг.

Сьогодні в ОБСЄ назвали точну кількість жертв обстрілів на Донбасі серед цивільних з початку року.

Нагадаємо, Європейська комісія від імені Європейського Союзу виділила Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні додаткове фінансування в сумі 3 млн євро для супутникової візуальної розвідки.

Раніше проросійські бойовики вкотре відмовили Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в доступі до двох постійних місць зберігання озброєнь. На тих, куди спостерігачі були допущені, вони недорахувалися 19 танків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: