Бойовики знову не пустили ОБСЄ до місць зберігання озброєнь

Читать на русском
Проросійські бойовики в черговий раз відмовили Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в доступі до двох постійних місць зберігання озброєнь.
112 Україна

Проросійські бойовики в черговий раз відмовили Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в доступі до двох постійних місць зберігання озброєнь.

Про це сьогодні розповіли в прес-службі місії, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Ліга.Новини».

Спостерігачам відмовили в доступі до двох постійних місць зберігання озброєнь, через що представники ОБСЄ не змогли переконатися в наявності 25 танків і 9 мінометів на місці їх зберігання.

«СММ ще раз відвідала постійні місця зберігання озброєння ДНР, розташування яких відповідає лініях відведення, і вперше виявила, що одне місце зберігання не використовується», – відзначили в місії.

На місцях, куди спостерігачі були допущені, вони виявили відсутність 19 танків (дев'яти Т-64 і десяти T-72), причому відсутність п'яти з них (3 – Т-64 і 2 – Т-72) зафіксовано вперше.

Крім того, поряд з окупованим Олександрівськом команда СММ ОБСЄ виявила в полі використані контейнери від запальних боєприпасів РПО «Рись», 93 мм.

За оцінкою спостерігачів, поле з залишками боєприпасів служило полігоном бойовиків.

Нагадаємо, влада Німеччини заявила про передачу СММ ОБСЄ в Україні тепловізійних камер, покликаних розширити можливості місії з моніторингу виконання угод, підписаних в Мінську.

Раніше патруль місії потрапив під обстріл бойовиків біля Ясинуватої.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: