У Росії призупинили діяльність організації «Свідки Єгови»

Читать на русском
Організація була внесена Мін'юстом список громадських і релігійних об'єднань, діяльність яких припинена у зв'язку із здійсненням екстремістської діяльності.

Діяльність організації «Свідки Єгови» в Росії припинена через екстремістську діяльності.

Про це повідомляє Міністерство юстиції РФ, передає «Слово і Діло».

Релігійна організація «Управлінський центр Свідків Єгови в Росії» тепер значиться у списку громадських і релігійних об'єднань, роботу яких припинено «у зв'язку із здійсненням екстремістської діяльності».

Норвезьку церкву оштрафували за шахрайствоНорвезьку католицьку церкву прокуратура міста Осло оштрафувала за завищення кількості прихожан.

Остаточне рішення про те, чи забороняти роботу організації в Росії, Верховний суд ухвалить 5 квітня.

«Управлінський центр свідків Єгови в Росії» – головна організація, що керує філіями «Свідків Єгови» на російській території. У релігійної організації регулярно виникають проблеми із законом – від судових постанов про заборону детальності та ліквідації відділень до штрафів за зберігання екстремістських матеріалів.

Як стверджується на сайті «Свідків Єгови в Росії», відповідних документів про подання позову Мін'юстом релігійна організація не отримувала.

«Якщо позов буде задоволений, це спричинить за собою катастрофічні наслідки для свободи віросповідання в Росії, воно безпосередньо торкнеться близько 400 зареєстрованих місцевих релігійних організацій «Свідків Єгови в Росії», а також торкнеться всіх 2277 релігійних груп по всій країні, які об'єднують 175 тисяч послідовників цієї релігії», — йдеться в заяві.

Раніше патріарх Кирило заявляв, що РПЦ ніколи не визнає незалежність Української церкви.

Нагадаємо, у Маріуполі спалили церкву Київського патріархату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: