РПЦ ніколи не визнає незалежність Української церкви – патріарх Кирило

Читать на русском
Російська православна церква ніколи не погодиться на відділення Української церкви від Московського патріархату.
Володимир Путін і патріарх КирилоREUTERS

Голова РПЦ патріарх Кирило заявив, що Московський патріархат ніколи не визнає незалежність Української церкви.

Про це повідомляє «Російська служба ВВС», передає «Слово і Діло».

«Наша Церква ніколи не залишить у біді своїх побратимів в Україні й не відмовиться від них. Ми ніколи не погодимося на зміну священних канонічних кордонів нашої Церкви, бо Київ – це духовна колиска святої Русі, як для Грузії Мцхета або Косово для Сербії», – сказав патріарх Кирило в храмі Христа Спасителя на урочистому заході з нагоди свого 70-річчя.

Як сказав патріарх, сьогодні Українську церкву намагаються втягнути «в глибокий конфлікт, що розділяє суспільство, й зробити її заручницею цього конфлікту».

Влада в церкві. Колонка Олександра ДрабинкаМитрополит (Олександр) Драбинко розмірковує про природу влади, про її структуру та ділиться спогадами про Блаженнішого Митрополита Володимира

«Відбуваються насильницькі захоплення храмів, ігноруються рішення судів, ведеться інформаційна кампанія проти Церкви, в українському парламенті пропонуються законопроекти, мета яких – дискримінувати й поставити в тяжкі умови найбільшу релігійну громаду країни», – сказав предстоятель РПЦ.

У червні Верховна Рада України ухвалила звернення до вселенського патріарха Варфоломія щодо автокефалії української церкви. Голова Верховної Ради України Андрій Парубій зазначив, що єдність та автокефалію Української православної церкви стануть запорукою державної безпеки країни.

Нагадаємо, раніше в Маріуполі Донецької області невідомі підпалили церкву «Покрови Пресвятої Богородиці» Київського патріархату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: