У Китаї заборонять насмішки над «героями й мучениками» революції

Читать на русском
Китайська влада планує запровадити державну заборону на образливі висловлювання на адресу героїв комуністичної революції.

Китайська влада планує запровадити державну заборону на образливі висловлювання на адресу героїв комуністичної революції.

Про це повідомляє Channel News Asia, пише «Слово і Діло».

Така пропозиція була винесена у процесі обговорення проекту цивільного кодексу, яке проводиться в рамках засідання Всекитайських зборів народних представників.

«Посягання на ім'я, зображення, репутацію і честь героїв і мучеників шкодить інтересам суспільства та повинно тягнути цивільно-правову відповідальність», - зазначено в одній із запропонованих поправок.

Як зазначає видання, діяння героїв комуністичної революції мають велике значення для легітимізації ролі Комуністичної партії Китаю (КПК) в країні. Тому історики, які принижують роль партії в революційній боротьбі або неоднозначно оцінюють її героїв, іменуються «історичними нігілістами».

Голова КНР Сі Цзіньпін раніше наводив у приклад Радянський Союз як країну, яка зазнала краху, коли почала критикувати революційних вождів.

Обговорення проекту китайського цивільного кодексу почалося в 2015 році. Очікується, що документ набуде чинності в 2020 році.

Як повідомлялося, Китай ввів в експлуатацію свій новітній винищувач п'ятого покоління J-20.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: