Депутати хочуть у сто разів збільшити штрафи за куріння кальяну

Читать на русском
Чинне законодавство дозволяє куріння в спеціальних місцях. Досить часто ресторанні заклади нехтують усіма законодавчими обмеженнями, надаючи послуги з куріння кальянів.

Депутати Київради на засіданні вирішили звернутися до Кабміну і парламенту, щодо підняття штрафів за куріння кальяну в місцях громадського харчування.

Про це повідомляє прес-служба Київради, - передає «Слово і Діло».

«Чинне законодавство дозволяє куріння в спеціально відведених місцях. При цьому їх сумарна площа не повинна перевищувати 10% загальної площі відповідної споруди чи приміщення, до того ж вони повинні бути обладнані витяжною вентиляцією. Однак, досить часто ресторанні заклади нехтують усіма законодавчими обмеженнями, надаючи, в тому числі, послуги з куріння кальянів», - йдеться в повідомленні.

Депутати комісії Київради підготували відповідний проект рішення, який пропонує внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення та закон України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення». Зокрема, пропонується суттєве підвищення штрафів за куріння тютюнових виробів у заборонених місцях.

«Законодавство є і певним чином воно працює, але практика його використання довела, що недобросовісним власникам ресторанів простіше заплатити цей штраф в 1,7 тис.- 5тис. грн, і далі продовжувати порушувати цю норму, продовжувати створювати людям незручності. Тому ми ініціюємо значне підвищення цих штрафів - від 50 до 100 разів. Адже тільки розмір стягнення може стати суттєвим обмежуючим фактором в порушенні даної норми, оскільки саме мінімальні штрафи і створюють ті проблеми, які відчувають жителі будинків, де розташовані заклади громадського харчування, в яких можна курити, в тому числі кальяни», - зазначає автор даного проекту рішення, депутат Київради Алла Шлапак.

При цьому в прес-службі Київради зазначили, що проект рішення повинні ще розглянути на пленарному засіданні Київради.

Нагадаємо, ВООЗ підрахувала збитки світової економіки від куріння.

Раніше повідомлялося, в Росії хочуть збільшити робочий день для курців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: